Un horitzó amb muntanyes, tot el que vols saber del prismàtic

Tot el que vols saber del Prismàtic

Prismàtic és una plataforma de coneixement d’accés obert dissenyada per ajudar a la presa de decisions durant la planificació i gestió del patrimoni natural i la biodiversitat.

El Prismàtic és una iniciativa de transferència de coneixement , impulsada pel Departament d’Acció Climàtica i coordinada pel CREAF, que té com a objectiu connectar els últims avenços científics a la gestió i planificació del patrimoni natural i la biodiversitat.

El pilar central del projecte és un espai digital d’accés obert que recull diversos estudis científics, manuals i informes d’avantguarda sobre patrimoni natural i biodiversitat que generen més de 20entitats de recerca catalanes. La informació es presenta resumida en format de fitxes que exposen l’evidència científica en un llenguatge accessible per als actors dedicats a la gestió planificació. Així, gràcies a Prismàtic, les persones encarregades de la presa de decisions podran estalviar temps en la cerca d’informació i estaran al dia de les darreres novetats que aporta la ciència a la gestió del medi natural en les temàtiques relacionades amb la biodiversitat, els boscos, el canvi climàtic o la gestió del territori.


Més enllà de la plataforma, el Prismàtic ha anat teixint al llarg dels anys una agenda comuna entre la recerca científica i la presa de decisions i una comunitat que fa possible aquest diàleg de manera útil i amable. Per exemple, mensualment es desenvolupen els seminaris virtuals #cafèPrismàtic per compartir coneixement i experiència en una hora sobre les temàtiques més actuals, i potenciem altres vies d’intercanvi com són les xarxes socials i els butlletins, que ja recullen més de 4200 fidels seguidores. I no només això, sinó que també escolta activament les propostes i necessitats de les persones que valoren el Prismàtic per tal de donar resposta als reptes reals que té el territori i fer, de tot plegat, una eina de referència per ajudar a conservar i protegir el patrimoni natural i la biodiversitat.

Equip impulsor CREAF

Alba Gimbert

Coordinadora

Verónica Couto

Comunicació

Anna Ramon

Comunicació


Equip impulsor Gencat

Pau Sainz de la Maza

Coordinació

Roc Padró Caminal

Coordinació