Participa en la BioMARató “Platges amb vida” i descobreix la biodiversitat marina de Catalunya

12:08 - 12:08
Participa:

L’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) t’anima a participar en la BioMARató “Platges amb vida”, una iniciativa de ciència ciutadana per catalogar la biodiversitat marina i costanera de Catalunya. És una competició amistosa entre participants de les províncies de Girona, Barcelona i Tarragona, i es duu a terme de maig a l'octubre. Totes les observacions pujades a MINKA nodreixen un mapa col·laboratiu on es pot consultar de manera oberta aquesta informació de la biodiversitat.

Diverses entitats ambientals, com la Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques (FECDAS), l’Associació Oceánicos, Plàncton Diving i Anèl·lides - Serveis Ambientals Marins, organitzen sortides al medi marí per explorar la fauna i flora locals i registrar-les a la plataforma de ciència ciutadana MINKA. La BioMARató també anima qualsevol persona amb interès en el mar i les platges a participar en qualsevol modalitat: esnòrquel, submarinisme o passejar per les platges i les dunes.

Imatge
biomarató

Per què participar?

La BioMARató és un esdeveniment de ciència ciutadana que contribueix al coneixement científic: cada observació compta i ajuda a crear un inventari detallat de la biodiversitat marina. Amb la ciència ciutadana promovem la connexió amb la natura i la descoberta de la fauna i flora marina de la nostra costa. A més, l’esdeveniment posarà el punt final amb una festa de cloenda on es premiaran les persones participants més actives i es repartiran premis i sortejos aleatoris. 

Com pots participar?

  • Registra't a MINKA des del web o des de l’app

  • Apunta’t a una sortida organitzada del nostre calendari i comparteix la teva passió pel mar amb altres persones amb els mateixos interessos.

  • També pots explorar el medi i participar pel teu compte

  • Comparteix les teves fotos a MINKA

  • Identifica les espècies o ajuda a la resta de comunitat a fer-ho

 

La BioMARató està organitzada pel grup de recerca EMBIMOS de l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC), amb la col·laboració del Galicia Supercomputing Center (CESGA), Cressi i el projecte BioPlatgesMet, i el suport financer dels projectes europeus MINKE, ANERIS, ECS i GUARDEN.

Més informació al web i a l’Instagram @biomarato.

Uneix-te a la BioMARató, descobreix la riquesa de les nostres platges i contribueix a la conservació del patrimoni natural litoral. T’hi esperem!