Urbano

#a2a2a0
Referencia

Wang R., Balkanski Y., Boucher O., Ciais P., Penuelas J. & Tao S. (2015) Significant contribution of combustion-related emissions to the atmospheric phosphorus budgetNature Geoscience, 8:48–54

Autoras/es

R. Wang, Y. Balkanski, O.Boucher, P. Ciais, J. Peñuelas, S. Tao.

Ficha elaborada por

La mitad del fósforo emitido en el aire proviene de la quema de combustibles

Sin votos (todavía)
2014
Objetivos

Estimar la quantitat global de fòsfor que s'emet a l'atmosfera per combustions de diferents tipus (combustibles fòssils, biocombustibles, biomassa). Alhora, procurar que els resultats siguin més coherents del que eren fins ara amb la quantitat d'aquest element que es diposita a terra des de l'aire.

Métodos básicos

Mesurem el contingut de fòsfor de diferents combustibles i estimem quant de fòsfor s'allibera durant la combustió. Això ens permet predir de manera més precisa quina quantitat de fòsfor s'emet a l'atmosfera per combustió. Finalment, generem un inventari d'emissions de fòsfor per combustions d'origen natural i antropogènic a 222 països o territoris entre 1960 i 2007.

Resultados principales

Estimem que les emissions de fòsfor a l'atmosfera originades per la crema de combustibles són de 1.8 bilions de grams l'any a escala global. Aquesta quantitat representa la meitat de les emissions de fòsfor que s'alliberen en total, en contra del 5% que es pensava.
Quan utilitzem aquest resultat en els models que expliquen com es transporten les emissions per l'atmosfera, trobem que anualment hi ha una emissió global de fòsfor de 3.5 bilions de grams, dels quals 2.7 bilions es dipositen sobre la superfície terrestre i 0.8 bilions ho fan sobre els oceans. Aquests patrons de distribució del fòsfor dipositat concorden amb el que han enregistrat les estacions de mesura distribuïdes a tot el món.

Conclusiones

Fins ara, s'havia subestimat la quantitat del fòsfor que s'allibera a l'atmosfera per la crema de combustibles. Després d'analitzar diferents tipus de combustible i calcular el fòsfor que alliberen a nivell global, els resultats indiquen que les combustions antropogèniques afecten més del que es pensava al cicle global d'aquest element.