#cafèPrismàtic: De la ciència a l’acció: com els Living Labs poden millorar la resiliència agroalimentària

12:00 - 13:00
Participa:

Sabies que la innovació i la col·laboració multidisciplinària poden ser essencials per afrontar els reptes climàtics en l’agricultura? Els Living Labs, concebuts com espais de co-creació i experimentació, tenen la capacitat de transformar la recerca en acció pràctica, connectant professionals científics, agricultors i agricultores, responsables polítics i altres actors clau en un mateix ecosistema d’innovació. 

Precisament, en aquest cafè Prismàtic explorarem com el projecte CONCAT vol establir un Living Lab a Catalunya per accelerar la recerca i desenvolupament (R+D) en mitigació del canvi climàtic a l’agricultura, centrant-se en diversos productes agroalimentaris essencials del sud-oest del Mediterrani. Veurem com l’anàlisi de vulnerabilitats, la creació d’escenaris climàtics i l’elaboració d’estratègies adaptatives poden enfortir la seguretat alimentària i la resiliència davant l’emergència climàtica. També parlarem sobre l’ús de dades (clima, producció agroalimentària, ....) per prendre millors decisions i com defensar polítiques eficaces a partir d’aquest coneixement compartit.

Amb qui comptarem?

Ayman Moghnieh (Naked Innovations), especialista en la creació d’ecosistemes de col·laboració agroalimentària.
Jordi Gené (IRTA), coordinador del CONCAT living lab i investigador en ciència de dades i noves tecnologies aplicades a l’agricultura.
Marius Simon (Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya), que aportarà la visió i l’experiència de les cooperatives en el territori.

Quan tindrà lloc?

Data i hora: 15 abril de 12-13 h
On: Esdeveniment online via Zoom (amb emissió en directe per YouTube i possibilitat de participació via Zoom).

Què aprendràs?

• Que son els Living Labs i com aquests poden accelerar la recerca i la transferència de coneixement.
• Com el CONCAT Living Lab treballa per crear un sistema agroalimentari Català més resilient al canvi climàtic
• Estratègies per avaluar i mitigar vulnerabilitats dels sistemes agroalimentaris en un context de canvi climàtic.
• Com crear i provar escenaris climàtics per identificar impactes potencials sobre la producció d’aliments.
• Experiències pràctiques de col·laboració entre investigadors, pagesia, cooperatives, responsables polítics i altres actors.

No et perdis aquesta oportunitat de conèixer com la ciència, la innovació oberta i la col·laboració poden convergir per enfortir la resiliència agroalimentària davant el canvi climàtic. T’hi esperem!

Imatge
cafèprismatic