Nou sistema per definir el nínxol dels organismes a partir de les semblances entre els recursos qualitatius

Nou sistema per definir el nínxol dels organismes a partir de les semblances entre els recursos qualitatius

Un estudi sobre Biodiversitat publicat l'any 2011.

Objectiu

Proposar un nou sistema per a definir el nínxol ecològic dels organismes, utilitzant les similituds existents entre els recursos qualitatius.

Mètodes bàsics

Crear un sistema per a definir el nínxol ecològic dels organismes, en el que s' incorpora, a més dels mètodes clàssics (que estimen el nínxol de les espècies pels recursos qualitatius com el tipus d’aliment, la disponibilitat de l’hàbitat, etc.), la similitud entre els recursos qualitatius. S'exemplifica el model amb l’anàlisi de les preferències alimentàries dels coloms (Columba livia).

Resultats principals

El sistema proposat permet l'estimació del centre, l’amplitud, la superposició i el desplaçament del nínxol amb més precisió. Aquestes estimacions estan menys influenciades per la forma en que es subdivideixen els recursos. L'ús d'aquest sistema permet calcular les mètriques dels nínxols tenint en compte la variació en la disponibilitat de recursos.

Conclusions

En ampliar l’enfocament clàssic del càlcul del nínxol ecològic dels organismes, s’espera que es pugui respondre a una gran varietat de qüestions entorn el nínxol ecològic.