Què és Prismàtic?

Benvingut a la Plataforma de Coneixement de Gestió del Patrimoni Natural i Biodiversitat

Què és Prismàtic?

Prismàtic és una plataforma de coneixement d’accés obert dissenyada per ajudar a la presa de decisions durant la planificació i gestió del patrimoni natural i la biodiversitat. 

Prismàtic és un espai digital que recull coneixement d’avantguarda sobre patrimoni natural i biodiversitat generat per centres de recerca i altres entitats. El coneixement es presenta resumit en unes fitxes que exposen els resultats científics en un llenguatge accessible per als gestors i planificadors. Així, gràcies a Prismàtic, les persones encarregades de la presa de decisions podran estalviar temps en la cerca d’informació i estaran al dia de les darreres novetats que aporta la ciència a la gestió del medi natural en les temàtiques relacionades amb la biodiversitat, els boscos, el canvi climàtic o la gestió del territori. 

Prismàtic vol crear diàleg entre gestors i investigadors i per això facilita a cada fitxa el seu contacte directe a través del correu electrònic. 

 

Qui som?

Una iniciativa del Departament de Territori i Sostenibilitat coordinada pel CREAF.

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha impulsat la plataforma Prismàtic amb l’objectiu de donar suport al disseny i a la implementació de polítiques de gestió del medi natural i de la biodiversitat més sòlides, efectives i basades en l’evidència científica. La plataforma està coordinada pel CREAF i vol aglutinar el màxim d’evidència científica sobre temàtiques ambientals. Per això, des de Prismàtic convidem a tots el centres de recerca i entitats catalanes que produeixen coneixement en aquests temes a donar-se d’alta al portal i a enviar els seus resums.