Revisió dels 40 anys d’Educació Ambiental

Revisió dels 40 anys d’Educació Ambiental

Un estudi publicat l'any 2017.

Objectiu

Fer una recopilació, després de 40 anys d’exercici, de la perspectiva històrica i els reptes actuals de l’educació ambiental a Catalunya.

Mètodes bàsics

En format de llibre s’aborden quatre grans temes amb els seus respectius capítols:

- Reflexions després de quatre dècades: Visió personal de Jaume Terradas, un dels precursors de l’educació ambiental al país; Com avançar en l’educació ambiental.

- Educació ambiental i municipi: Sobre educació ambiental urbana; L’educació ambiental a Badalona, com a exemple; L’educació ambiental a la Xarxa de Parcs Naturals; Educació ambiental i municipi.

- Educació ambiental, l’ofici i les formes: Art, passió i perspectiva de l’educador ambiental; L’educació ambiental a l’escola, un motor del canvi social; El voluntariat, un bon escenari d’educació ambiental.

- Educació ambiental i comunicació: Els mitjans de comunicació, aliats de l’educació ambiental; Educació ambiental en un món de xarxes. 

Conclusions

Al llarg del primer capítol es comenta com ha evolucionat aquesta disciplina. És un cas d’èxit? Ha fracassat? Terradas debat sobre aquestes qüestions comparant l’educació ambiental en diferents països, els seus inicis i la implicació universitària.

A partir d’aquesta introducció, el llibre planteja com avançar en l’àmbit a partir d’ara, casos d’exemple en educació urbana i en parcs naturals, la relació amb la comunicació i l’entrellat de la professió.

El llibre és gratuït per a estudiants, universitats, biblioteques, i pot adquirir-se en el següent enllaç.

També està disponible un vídeo que recull la presentació del llibre, amb les intervencions dels autors d’aquest: https://youtu.be/2O1JS-oGBvA